Wednesday, June 19, 2013

siapa kita di masa LALU dan masa SEKARANG


Siapa kita di masa LALU itu tidak penting, tapi yang penting adalah siapa kita di masa SEKARANG.. 
Masa sekarang adalah corak kita untuk menentukan di mana kita akan ditempatkan samaada Jannah(syurga) atau Neraka Jahanam. 
Kena ingat, kita tak boleh lari dari mati. Kita makan ubatkah, ada safeguard menjagakah, even kalau cermin kereta pun kalis peluru, kalau Allah mengkehendaki, kita PASTI akan mati bila-bila.

Saturday, June 15, 2013

Tentang JODOH adie..

adie hanya mampu berdoa
siapa bakal zauj (suami)
bukan mengharap yang sempurna
cukuplah yang sedang-sedang..
yang mampu membimbing adie..



My Posting at Operating Theater..


Assalamualaikum w.b.t.
Lama benor tak menulis kat belog.. habis berhabuk belog adie..
huhu
sekarang ni dah sebulan lebih dah kerja.
Mula2 kerja tu, adie dan kawan2 adie (new staf nurse)
belum ada posting wad yang real.
So, for a month kami rotate diwad yang berlainan setiap minggu.
Tibalah saat keputusan matron yang menempatkan
lokasi posting kami semua,
huhu freezing habis beb, gegar jantung..
Yelah, kalau ikutkan adie nak sangat kerja kat Neonatal Intensive Care Unit (NICU)..
Adie suka sangat handle bayi.. huhu
Tapi harapan adie untuk dapat kerja kat NICU  musnah
sebab adie ditempatkan di Operating Theater (OT) atau
lebih dikenali sebagai bilik pembedahan.
seriously adie sedih tau.. ;'(

Apapun adie kena terima,
mungkin bukan rezeki adie..
Adie try to be more professional handling my job
at OT as scrub nurse.. It's really hard for me after a week I have been here..
well, I just SMILE ;)